P –Fibrinogeeni viitearvo on päivitetty

      Kommentit pois päältä artikkelissa P –Fibrinogeeni viitearvo on päivitetty

Tutkimuksen P –Fibrinogeeni viitearvo on päivitetty. Muutos perustuu Movet Oy:n tekemään selvitykseen eri fibrinogeenimenetelmien tulostasosta (https://www.movet.fi/tutkimukset/fibrinogeenimittauksen-interkalibrointi/ ) sekä havaittuun hevosnäytteiden tulosjakaumaan omassa laboratoriossa. Uusi viitearvo on 1,0 -2,3 g/l (vanha viitearvo 1,5 – 3,3 g/l).

Hevosen terveystarkastuspaketti päivitetty

      Kommentit pois päältä artikkelissa Hevosen terveystarkastuspaketti päivitetty

Päivitimme hevosen terveystarkastuspakettia asiakkaiden toiveesta. Jatkossa pakettiin kuuluu PVK (perusverenkuva), ASAT, CK, Fe (rauta) ja S -AA. AFOS on jätetty paketista pois, mutta löytyy edelleen erikseen tilattavana tutkimuksena. Samalla päivitimme myös hinnastomme!

Lannan madonmunat jatkossa epg-arvona

      Kommentit pois päältä artikkelissa Lannan madonmunat jatkossa epg-arvona

Aikuisten hevosten loishäädön (”madottamisen”) tarve arvioidaan lantanäytetutkimusten perusteella. Loishäätötarpeen rajana on 200 madonmunaa grammassa lantaa (epg-arvo, eggs per gram). (Suomen Eläinlääkäripraktikkojen suositus hevosten sisäloiskontrolliin SEP 2016) Epellasta saat jatkossa lannan madonmunatuloksen epg-arvona, kun otamme käyttöön McMaster-laskentamenetelmän lannan madonmunien tutkimiseen 1.10.2018 alkaen. Tutkimuksen hinta on jatkossakin 15,00 € (alv 0%). Lantanäytettä tarvitaan tutkimukseen 4 grammaa, mutta suositeltavaa on toimittaa näytettä noin… Read more »